Montessori Quickstart

Datum en tijd:
dinsdag 24 augustus 2020 van 10:00 uur – 16:00 uur
Kosten:
€ 225,- p/p inclusief lunch
Locatie:
Thomas More Hogeschool

Het programma van de dag

Ga goed voorbereid je schooljaar in! Voor iedereen die nieuw is in het montessorionderwijs!

Maria en Ik

Wie ben jij en hoe komt het dat je hier zit? Met welke kennis wil je hier vanmiddag weg? We zetten de tijd waarin wij nu leven even weg tegen de tijd waarin Maria leefde en het onderwijs anno nu.

Hoe werkt dat dan in de praktijk?

Hoe richt je je groep in? Wat is de bedoeling van die plantjes op de tafel? Hoe houd je nu in de gaten waar de kinderen mee bezig zijn? Wanneer geef ik dan les? Observeren en op mijn kruk zitten? Belletje?
Er zal in het begin veel op je af komen. We nemen je mee in de basisbegrippen van het montessori-onderwijs en geven je daarmee houvast om de eerste weken goed door te komen.

Het materiaal, hoe werkt dat?

Hoe is het materiaal opgebouwd? Wat zijn de essenties? Hoe geef je de lesjes? Per bouw behandelen we de essenties van het materiaal en oefenenen we een aantal lesjes.


Inschrijven

Inschrijven
Wat doe je?
We gaan ervan uit dat je na inschrijving ook komt. Je mag je tot twee weken van te voren kosteloos afmelden. Kun je echt op het laatste moment niet, laat dan een collega in jouw plaats komen! *
Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en acties? Je kunt je altijd weer afmelden voor onze mails, door een mailtje terug te sturen. *