Montessori Meet-up 3

Datum en tijd:
donderdag 23 mei 2019 van 16.00 uur tot 19.00 uur
Kosten:
€ 50,-, inclusief kleine maaltijd
Locatie:
Volgt nog

Meet-up Nakijken??!!

Na groot succes van vorig jaar, doen we hem nog een keer!

Nakijken???
Op veel montessorischolen zien we de worsteling met nakijken. Wat kijkt de leidster na en wat niet? Wat is de afspraak in mijn groep en bij mij op school? Mogen de kinderen door met het volgende werkje wanneer ik het niet heb nagekeken? Wat doe ik met al die wachtende kinderen? En wat zeg ik tegen mijn ouders die vragen waarom er nog fouten staan in het schrift van hun kind?
Op deze Meet-up delen we onze vraagstukken met elkaar en de misschien wel gevonden oplossingen. Ook zullen we bespreken wat goed nakijken eigenlijk is en welk doel het dient. Wat observeren voor rol hierin heeft en hoe we het zinvol kunnen maken t.b.v. de ontwikkeling van het kind.
Het opvoeden van het kind speelt een belangrijke rol in dit thema omdat hun gedrag van grote invloed is. Daarom is het zo belangrijk dat we vanaf de peutergroep hierover nadenken en samen in gesprek gaan.

 


Inschrijven

Inschrijven
Wat doe je?
We gaan ervan uit dat je na inschrijving ook komt. Je mag je tot twee weken van te voren kosteloos afmelden. Kun je echt op het laatste moment niet, laat dan een collega in jouw plaats komen! *