Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Montessori Kosmisch Onderwijs 030

21 mei 2025:15:00 - 17:00

€65

In deze toffe meet-up draait alles om kosmische opvoeding! Wat dacht Maria Montessori hier ook alweer van? En hoe breng je dit in de praktijk? We gaan aan de slag met allerlei onderwerpen en je krijgt een lading handige tips.

Maria Montessori’s kijk op kosmische opvoeding draait om het geven van een compleet beeld van het universum aan kinderen. Ze geloofde dat alles met elkaar verbonden is en dat het cruciaal is voor kinderen om de samenhang te begrijpen. Dit helpt hen om hun plekje in het universum te vinden en een gevoel van verantwoordelijkheid en zorg voor de wereld te ontwikkelen.

In de praktijk kun je dit doen door kinderen te betrekken bij activiteiten waar ze zien hoe alles met elkaar verweven is. Denk aan natuurwandelingen om over ecosystemen te leren of projecten over recyclen om milieubewustzijn te vergroten.

Ook kun je vakken zoals geschiedenis, geografie, wetenschap en kunst aan elkaar koppelen. Dit kan door verhalen, projecten en experimenten die de nieuwsgierigheid van kinderen aanwakkeren en hen aanmoedigen om verder te ontdekken.

We gaan deze dag samen op ontdekkingstocht.

Gegevens

Datum:
21 mei 2025
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€65
Evenement Categorie:
Site:
https://montessorimovement010.nl/monteshoppie/montessori-kosmisch-onderwijs/

Organisator

Montessori Movement 030
E-mail
beeresnicole@gmail.com