Wie, wat en waarom

Wie we zijn

Mijn naam is Debbie van der Burgh, gedreven montessoriaan en mede initiatiefnemer van deze movement. Ik geloof in het bundelen van krachten, daarom heb ik een ijzersterk team van experts om mij heen verzameld, die stuk voor stuk hun sporen in het montessori onderwijs hebben verdiend.

“Dagelijks komen we op verschillende montessorischolen. Hier zien we teams, die met dezelfde onderwerpen aan het stoeien zijn of juist hele mooie ontwikkelingen hebben door gemaakt. Door jullie met elkaar in verbinding te brengen geloven wij dat het montessori onderwijs nog mooier en sterker kan worden. We organiseren dan ook tal van activiteiten, zodat er voor iedereen wat tussen zit.”

Bekijk onze agenda


Delen

Onze bijeenkomsten staan altijd in het teken van door jullie aangedragen onderwerpen. De thema’s koppelen we altijd aan de theorie van Maria Montessori en de laatste huidige wetenschappen. Dat levert veel op om samen te ontdekken, te onderzoeken en uit te wisselen. En ja, delen, daar houden we ook van.

Dit willen we met je delen


Onze missie

Ons doel

Het doel van de Montessori Movement  is om de leraren van de montessorischolen in hun eigen regio meer met elkaar in verbinding te brengen om gezamenlijk ons montessorionderwijs krachtiger te maken. Dit alles vanuit jullie eigen vragen, ideeën en behoeften. Jullie ontwerpen de mooiste lessen en materialen en iedereen is op zijn eigen manier bezig, maar jullie lopen ook tegen hobbels en ontwikkelingen aan die wij op meerdere scholen herkennen. Hoe mooi is het om dit met elkaar te verbinden en om elkaar te kunnen helpen actuele ontwikkelingen aan te pakken en vervolgens op je eigen school verder te ontwikkelen.


Krachtig onderwijs voor iedereen

Onze bijeenkomsten staan altijd in het teken van de door jullie aangedragen onderwerpen, waarbij we de thema’s altijd koppelen aan de theorie van Maria Montessori en de laatste huidige wetenschappen. Doordat we veel verschillende werkvormen gebruiken is er altijd veel tijd om samen te ontdekken, te onderzoeken en te creëren. Je gaat altijd weer met nieuwe ideeën naar je eigen school, waar je ze direct toe kunt passen.

“Wij geloven in de kracht van verbinding en samenwerking tussen jullie als professionals. Wij geloven in het zelfoplossend vermogen van de leerkrachten geïnspireerd door collega’s. Wil je samen leren binnen deze montessoricirkel? Wil je samen energie op doen? Sluit je aan en kom naar de bijeenkomsten! “

Bekijk onze agenda