Montessori ontluikende geletterdheid

“De Montessori leeskast”

Datum en tijd:

010: Woensdag 9 oktober en dinsdag 22 oktober 2024, 16.00 – 18.00 uur
020: Woensdag 11 september 2024, 15.00 – 17.00 uur
030: Woensdag 25 september 2024, 15.00 – 17.00 uur

Kosten:

010: 2 bijeenkomsten € 135,- pp.
020 en 030: 1 bijeenkomst € 65,- pp.

Locatie:
010: Montessorischool De Klein Prins
020: Bij jou op school? Laat het ons weten!
030: Bij jou op school? Laat het ons weten!

Begeleider:
010: Lucinda Hecbert
020: Patty Petri
030: Nicole Beeres

Het onderwerp

Leren lezen is een mooi proces om te zien bij de kinderen. “Als je dit kunt lezen, geef mij dan een kus”, schreef Maria Montessori op het bord in haar lokaal waar ze werkte met geestelijk gehandicapte en verwaarloosde kinderen. En… We weten allemaal hoe dat is afgelopen! Wil jij meer uit je leesonderwijs halen? We organiseren speciaal voor de onderbouw en middenbouw leerkrachten deze bijeenkomsten. De leeskast van Uitgeverij De Arend is hierbij ons uitgangspunt.

De Leeskast is een geweldig hulpmiddel voor elke montessorischool, vooral in de onder- en middenbouw. Met verschillende leeswerkjes die oplopen in moeilijkheidsniveau, biedt de Leeskast een waardevolle toevoeging aan het lesmateriaal. Het kleurrijke ontwerp en het duurzame laminaat zorgen ervoor dat de kast lang meegaat. De materialen voor de vier verschillende planken in de taalkast zijn zorgvuldig samengesteld.

De werkjes in de Leeskast zijn zo ontworpen dat kinderen zelf kunnen controleren of ze de opdrachten correct hebben uitgevoerd, dit kan bijvoorbeeld met behulp van controlekaarten of door codes op de kaartjes. Er is voldoende variatie voor zowel individuele als groepsactiviteiten, die perfect zijn voor kleine kringen en uitnodigende settings. Tijdens deze sessies begeleiden Patty, Nicole of Lucinda je vanuit de theorie van de ontluikende geletterdheid bij het uitvoeren van de opdrachten en leren ze je hoe je het maximale uit het leren lezen proces kunt halen.

Zelfs als je niet op een school werkt waar de Leeskast wordt gebruikt, ben je van harte welkom om meer te leren over dit waardevolle leermiddel. We staan open voor iedereen die interesse heeft in het bevorderen van leesvaardigheden en taalontwikkeling bij kinderen.


Inschrijven

[formidable id=”3″]