Montessori Movement Team

Een ijzersterk team

Annette de Deken  heeft 16 jaar ervaring als leidinggevende in het Montessori onderwijs. Ze heeft op twee montessorischolen in de 010 regio mogen werken aan het onderwijs waar elk kind tot zijn recht komt. Omdat zij gelooft in kinderen die zelf mogen bedenken welke stappen er gezet worden in hun ontwikkeling.

De laatste jaren werkt zij als coach op scholen waar er aan een verbetercultuur wordt gewerkt. Dit is op basis van Lean / Methodiek stichting-LeerKRACHT. Haar overtuiging is dat professionals zelf heel goed kunnen bedenken welke stappen gezet moeten worden om het montessori onderwijs elke dag een beetje beter te maken. Het leukste is wanneer deze twee expertises tegelijk ingezet kunnen worden; bij de Movement 010!
Annette is mede-oprichter van deze movement. 


Thomas More Hogeschool - Montessori Movement 010

 

 

Kies je voor Thomas More Hogeschool dan kies je voor een krachtige leeromgeving, waaraan jij een actieve bijdrage levert.
Vanuit de  Thomas More Hogeschool werk ik als opleider en werkplekbegeleider in de nascholing aan montessorileerkrachten in het basisonderwijs. Ook verzorg ik voor de TMH incompany trajecten op scholen en begeleid ik de studenten die zich willen bekwamen in het montessori-onderwijs. In samenwerking met de Thomas More Academie organiseren wij de bijeenkomsten voor de Montessori Movement 010.

De prinsentoren, Montessori Trajectcoaching - MontessoriMovement010
Stilstaan is geen optie. Als professional in het onderwijs blijf je je ontwikkelen, persoonlijk en samen met je collega’s. De Prinsentoren coacht en traint professionals in onderwijs en kinderopvang in het versterken van hun kwaliteiten. Een van onze programma’s is de Montessori traject coaching: een krachtige combinatie van individuele coaching, klasobservaties en teamcoaching, naar de visie en uitgangspunten van Maria Montessori. Behalve het traject coaching verzorgen wij coaching en trainingen op maat, individueel of in een team. Lucinda Hecbert Oprichter en eigenaar van De Prinsentoren.

Ook in Amsterdam en omgeving zijn we in beweging. Patty Petri en Nicole Beeres, twee enthousiaste montessorianen en montessori-opleiders vanuit RIJKT, brengen daar onze montessoricollega’s bij elkaar om gezamenlijk tot mooie nieuwe bewegingen te komen.
Zij zijn te volgen en te bereiken op Facebook: Montessori Movement 020 of mail naar: P.Petri@rijkt.nl


Monika Niehot

Monika Niehot - Montessori Movement 010Even voorstellen. Ik ben Monika Niehot. Ik werk alweer heel wat jaren in het Montessori onderwijs. Doordat mijn vader vroeger als kleuter op een Montessorischool zat, ben ik de Montessori opleiding tijdens de PABO gaan doen en dit paste helemaal bij mij. Inmiddels heb ik meerdere opleidingen gedaan om mijzelf verder te verdiepen in het coachen van leerkrachten en het op een andere manier evalueren en verantwoorden binnen het onderwijs. Het geeft mij energie om kennis te delen, in gesprek te gaan en samen tot nieuwe inzichten of ideeën te komen. Wie weet zien jullie mij nog een keer bij jullie op school langskomen.

 

Quartz

De Montessori Movement 010 onderschrijft het gedachtengoed van het quartzteam en houdt actief contact met de leden van dit team. Ook werken we bij een aantal trajecten samen en inspireren we elkaar waar we kunnen. Klik op de foto om hun website te bezoeken.


Verder werken we nauw samen met verschillende aanbieders van montessorimaterialen:

Heutink

Topic Montessori