Montessori Movement Team

Een ijzersterk team

Annette de Deken

Annette heeft 16 jaar ervaring als leidinggevende in het Montessorionderwijs. Ze heeft op twee montessorischolen in de 010 regio mogen werken aan het onderwijs waar elk kind tot zijn recht komt. Omdat zij gelooft in kinderen die zelf mogen bedenken welke stappen er gezet worden in hun ontwikkeling.

De laatste jaren werkt zij als coach op scholen waar er aan een verbetercultuur wordt gewerkt. Dit is op basis van Lean / Methodiek stichting-LeerKRACHT. Haar overtuiging is dat professionals zelf heel goed kunnen bedenken welke stappen gezet moeten worden om het montessori onderwijs elke dag een beetje beter te maken. Het leukste is wanneer deze twee expertises tegelijk ingezet kunnen worden; bij de Movement 010!
Annette is mede-oprichter van deze movement. 


Thomas More Hogeschool - Montessori Movement 010

 

 

Kies je voor Thomas More Hogeschool dan kies je voor een krachtige leeromgeving, waaraan jij een actieve bijdrage levert.
Vanuit de  Thomas More Hogeschool werk ik als opleider en werkplekbegeleider in de nascholing aan montessorileerkrachten in het basisonderwijs. Ook verzorg ik voor de TMH incompany trajecten op scholen en begeleid ik de studenten die zich willen bekwamen in het montessori-onderwijs. In samenwerking met de Thomas More Academie organiseren wij de bijeenkomsten voor de Montessori Movement 010.

De prinsentoren, Montessori Trajectcoaching - MontessoriMovement010
Stilstaan is geen optie. Als professional in het onderwijs blijf je je ontwikkelen, persoonlijk en samen met je collega’s. De Prinsentoren coacht en traint professionals in onderwijs en kinderopvang in het versterken van hun kwaliteiten. Een van onze programma’s is de Montessori traject coaching: een krachtige combinatie van individuele coaching, klasobservaties en teamcoaching, naar de visie en uitgangspunten van Maria Montessori. Behalve het traject coaching verzorgen wij coaching en trainingen op maat, individueel of in een team. Lucinda Hecbert Oprichter en eigenaar van De Prinsentoren.

Ook in Amsterdam en omgeving zijn we in beweging. Patty Petri en Nicole Beeres, twee enthousiaste montessorianen en montessori-opleiders, brengen daar onze montessoricollega’s bij elkaar om gezamenlijk tot mooie nieuwe bewegingen te komen.
Zij zijn te volgen en te bereiken op Facebook: Montessori Movement 020


Monika Niehot

Monika Niehot - Montessori Movement 010Even voorstellen. Ik ben Monika Niehot. Ik werk alweer heel wat jaren in het Montessori onderwijs. Doordat mijn vader vroeger als kleuter op een Montessorischool zat, ben ik de Montessori opleiding tijdens de PABO gaan doen en dit paste helemaal bij mij. Inmiddels heb ik meerdere opleidingen gedaan om mijzelf verder te verdiepen in het coachen van leerkrachten en het op een andere manier evalueren en verantwoorden binnen het onderwijs. Het geeft mij energie om kennis te delen, in gesprek te gaan en samen tot nieuwe inzichten of ideeën te komen. Wie weet zien jullie mij nog een keer bij jullie op school langskomen.

Quartz

De Montessori Movement 010 onderschrijft het gedachtengoed van het quartzteam en houdt actief contact met de leden van dit team. Ook werken we bij een aantal trajecten samen en inspireren we elkaar waar we kunnen. Klik op de foto om hun website te bezoeken.


Menno Boontje

Graag stel ik mij even voor. Eind 2020 heb ik het Montessori Portaal Nederland opgezet. Hiermee richt ik me op het Nederlandse en Vlaamse montessorionderwijs. Ik heb mij gespecialiseerd in het onderwerp kosmische educatie, waarvoor ik veel buitenlandse achtergrondinformatie in het Nederlands heb vertaald. Ik verzorg workshops/nascholing met een mix van theorie en het concreet aan de slag
gaan met de bijbehorende kosmische materialen. Hiervoor gebruik ik meestal de Nederlandstalige materialen van Topic Montessori, Lernfluss en TimeTEX.

Sinds 1985 was ik o.a. werkzaam bij Nienhuis Montessori en Cito en sinds 2016 ben ik actief als zelfstandig professional. Hierbij richt ik me volledig op het (montessori)onderwijs.


Laura Roest

Hoi, leuk dat ik kennis met jou mag maken.

Ik ben Laura Roest en naast MontessoriMovement010 sta ik voor een onderbouwgroep.

Misschien ben je mijn naam al eens tegengekomen want inspireren is mijn drijfveer.

Samen met Annemieke Settels ben ik mede-eigenaar van ‘MontessoriTalk’, de podcast, die onder andere te beluisteren is op spotify. Ook ben ik actief op instagram middels mijn pagina voelMontessori.  Mijn visie op Montessori? Het is in de eerste plaats een manier van leven. ‘If we are to teach real peace in this world, we shall have to begin with the children’. Dus zie, leef voor en vooral voel Montessori.


Verder werken we nauw samen met verschillende aanbieders van montessorimaterialen:

Heutink

Topic Montessori