Activiteiten 010

Montessori Movement activiteiten

We hebben hier de activiteiten in regio 010 voor je op een rij gezet.


Schooljaar 2024-2025


QS 010-020-030

Montessori Quickstart

dinsdag 20 augustus 2024

De montessori QuickStart is de perfecte manier om het nieuwe schooljaar met vol vertrouwen te beginnen. Door deel te nemen, zul je profiteren van waardevolle inzichten en tips van voorgaande collega’s die je zullen helpen om succesvol te zijn. Aarzel niet en schrijf je vandaag nog in om een vliegende start te maken!

Lees alles over dit evenement en schrijf je in


Montessori Plantjes

plantjes 010

woensdag 4 september 2024

Het botanie kastje is een geweldige toevoeging aan je omgeving en met  DE NIEUWE BOEKJES wordt het nog leuker en gemakkelijker om ermee aan de slag te gaan. De bijeenkomsten zullen een schat aan informatie bieden, inclusief praktische tips en theoretische achtergrond. Bovendien krijg je een stekjesbox en een starterspakket om gelijk aan de slag te kunnen. Vergeet niet om de boekjes apart te bestellen, zodat je alle benodigde informatie bij de hand hebt. We hopen je te zien bij een van deze inspirerende bijeenkomsten!

Lees alles over dit evenement en schrijf je in


Montessori ontluikende geletterdheid

Woensdag 9 oktober en dinsdag 22 oktober 2024

Leren lezen is een mooi proces om te zien bij de kinderen. “Als je dit kunt lezen, geef mij dan een kus”, schreef Maria Montessori op het bord in haar lokaal waar ze werkte met geestelijk gehandicapte en verwaarloosde kinderen. En… We weten allemaal hoe dat is afgelopen! Wil jij meer uit je leesonderwijs halen? We organiseren speciaal voor de onderbouw en middenbouw leerkrachten deze bijeenkomsten. De leeskast van Uitgeverij De Arend is hierbij ons uitgangspunt.

Lees alles over dit evenement en schrijf je in


Montessori voor Pedagogisch medewerkers en Montessori VVE
Speciaal voor: Het jonge kind en VVE

Verdieping en verrijking voor het weken met montessori materialen, het oefenen van verschillende werkvormen en nieuwe inspiratie voor activiteiten.

Donderdag 14 november

Actief gaan we samen aan de slag met de verschillende montessorimaterialen, de montessoriaanse werkvormen en activiteiten.  Afgestemd op de leeftijd, het niveau en de behoeften van de jonge kinderen van 0-4 jaar.

Lees alles over dit evenement en schrijf je in


Montessori Poëziepoëzie

woensdag 20 november 2024

Montessori was dol op gedichten en vond ze super belangrijk. Vroeger werd er veel aan poëzie gedaan in het onderwijs, maar nu lijkt het bijna uitgestorven.  Tijd om dit mooie stukje taalonderwijs nieuw leven in te blazen!

Lees alles over dit evenement en schrijf je in


Montessori nieuwjaarscafé

woensdag 15 januari 2025

Eenmaal de energie van een movement bijeenkomst voelend, klinkt vaak de kreet: “Waarom delen we niet meer tussen onze Montessorischolen?” Precies dit is het doel van ons nieuwjaarscafé!


Verrijking in een montessorigroep (ob/mb)

woensdag 12 maart 2025

Heb je kinderen in de groep die extra uitdaging nodig hebben?

Samen bekijken we de vele mogelijkheden om met het montessori materiaal een stapje verder te gaan zodat je kunt aansluiten bij de kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong.

Lees alles over dit evenement en schrijf je in


Montessori kindgesprekken

donderdag 13 maart 2025

Kom naar de bijeenkomst over het voeren van effectieve kindgesprekken. Deze bijeenkomst is een unieke gelegenheid om te leren hoe je de juiste vragen kunt stellen, tijd kunt maken voor waardevolle gesprekken en hoe je ontwikkel gesprekken kunt voeren die de groei en ontwikkeling van het kind bevorderen.


Wat er nog meer aankomt:

Een inspiratie bijeenkomst voor Montessori en kunst

Gelijk inschrijven? Dat kan hier in ons Monteshoppie!
Of schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten!

Heb jij nog ideeën waar we nu niet aan gedacht hebben? Laat het ons weten!