De laatste opleidingsdag van dit schooljaar

geometrie

geometrieVandaag sluiten we onze montessoriopleiding in Rotterdam af.
Er zit al weer bijna een schooljaar op. Hierna is het aan de deelnemers om zich voor te bereiden op hun eindpresentatie van hun groei van afgelopen jaar!

Nog even stoeien met wat materialen, elkaar inspireren met een montessori minute, een lekkere drankje met een hapje en reflecteren op jullie groei het afgelopen jaar. Wat is er veel geleerd!

Wie was Maria Montessori, welke 5 pedagogische uitgangspunten liggen ten grondslag aan dit onderwijs, hoe werken we van uit de didactische piramide en hoe maak je tijd vrij om te observeren? Wat observeer je dan en welke beslissing maak je? Hoe werken die materialen eigenlijk?

Hoe verhoudt deze vorm van onderwijs zich tot de andere vormen? En wat is ‘goed montessorionderwijs’? Hoe voer je kindgesprekken en wat is het belang van de stilteles? En dan ook nog kosmisch onderwijs…

Veel onderwerpen hebben afgelopen jaar de revue gepasseerd en we hebben mooie ontwikkelingen bij de deelnemers gezien! Aan hen nu om aan ons te bewijzen dat ze ook echt dat Montessori Diploma waard zijn!