Downloads

Wij houden van delen

Deze bestanden sturen we de wijde wereld in. Je mag alles downloaden en delen. Heb je er een bijdrage voor over, dan zijn we daar ontzettend blij mee. Daarmee realiseren we nieuwe projecten, die we dan weer delen en die jij dan weer kan delen. Doneren? Graag!
Stuur ons een berichtje met je telefoonnummer en het bedrag dat je wilt doneren en wij sturen je een “Tikkie”.

Spellingmindmaps in combinatie met Taal Doen!

We hebben de categorieën vanuit Cito-spelling (nieuwste versie) gecombineerd met de doosjes uit de Taal Doen! kast.
“Welke spellingregel ga je leren?” “Met welke werkjes ga je dat allemaal doen?” Mooie startvragen om met de kinderen op een concentrische manier aan spelling te werken. De mindmaps zijn ontworpen in samen werking met Montessorischool Naaldwijk. (2019)

Spelling mindmaps TD


Spellingregels en Onthoudkaartjes

Door de kaartjes dubbelzijdig af te drukken, krijg je aan de ene kant de spellingregel en aan de andere kant een vrije ruimte, waar kinderen zelf hun regel kunnen tekenen, schrijven, stempelen… Iedere keer als ze een schrijfopdracht gaan doen, kunnen ze de regelkaartjes erbij pakken om zichzelf te blijven herinneren aan juiste spelling. Deze kaartjes zijn ontworpen in samenwerking met Montessorischool Maassluis (2014)

Spellingregels en onthoudkaartjes (PDF)


Routeboek groep 6 bij Taal Doen!

Werk jij op jouw school ook met Taal Doen! en werk je met kinddoelen? Dan kan dit document jou en je kinderen wellicht helpen. Dit routeboek is samen met De Amsterdamse Montessorischool, MKC Mozaiek te Dordrecht en Montessorischool Wassenaar ontwikkeld. Interesse in de andere routeboekjes? Neem even contact op.

Routeboek groep 6 Taal Doen! (PDF)


Voorbeeld van een plan- en handelformulier

Veel scholen werken met verschillende plan- en handelformulieren. In de deze download vind je een voorbeeldformulier. Dit formulier kan je helpen bij het realiseren van een planmatig klassenmanagement. Succes met het uitproberen!

 Voorbeeld plan- en handelformulier (Excel)


Bewijsbladen bij rekendoelen MB

Met veel scholen zijn we op zoek naar hoe we ‘eigenaarschap van het leren’ meer bij kinderen kunnen leggen. Een mooie manier om daar mee aan de slag te gaan is het werken met het Kind Werkdossier. In deze bijlage tref je formulieren als hulpmiddel voor de kinderen om een bewijsje op te maken.

 Bewijsbladen bij rekendoelen MB (Zip)

______________________________________________________